Even voorstellen

Gaby

Gaby Mey

Meer dan 20 jaar geleden kwam ik in contact met Iyengar yoga en deze ontmoeting heeft ervoor gezorgd dat yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven is geworden. Enige jaren geleden ben ik de opleiding voor yogadocent gaan volgen om mij nog meer te kunnen verdiepen in de houdingen, het lesgeven en filosofie. Sinds 2009 ben ik gecertificeerd Iyengar yoga docent en geregistreerd houder van het Iyengar Yoga Certification Mark. Ik volg regelmatig workshops van nationale en internationale leraren.

Naast yoga heeft de menselijke geest met al zijn facetten mij altijd bezig gehouden. Vanuit de behoefte om nog meer de verbinding tussen lichaam en geest te willen onderzoeken en begrijpen ben ik de studie Gezondheids Psychologie gaan volgen bij de Open Universiteit en heb ik mijn Bachelor in 2010 afgerond. De combinatie van yoga beoefening en psychologie heeft mij een basis gegeven om nog meer de verbinding van lichaam en geest te kunnen ervaren en begrijpen.

In januari 2011 is mijn droom, een eigen yogastudio, werkelijkheid geworden. Bij Yogastudio Karuna wordt lesgegeven in klein groepsverband (maximaal 10 personen), zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

De naam Karuna betekent in het Sanskriet mededogen, actie vanuit compassie. Als je anderen met compassie benadert, maar ook jezelf zal je steeds meer harmonie en eenheid ervaren in je leven. Als voorbeeld kan je denken aan de beoefening van yoga. Als je in een uitdagende yogahouding wilt komen vanuit je wilskracht en het ‘moeten’ dan lukt het vaak niet. Juist door yoga te beoefenen vanuit compassie/zachtheid zal je veel meer teweeg kunnen brengen. Je kunt de spieren beter ontspannen en verlengen, maar ook kan je de geest makkelijker tot rust laten komen. Yoga leert je om zacht en vriendelijk te zijn voor jezelf en vaak zorgt het er ook voor dat je naar andere mensen zachter wordt. Het leert je om de dingen te relativeren. Yoga brengt je in contact met jezelf. Het is niet altijd gemakkelijk om dicht bij jezelf te komen, maar als je de ontmoeting aangaat vanuit zelfmededogen en vriendelijkheid zul je steeds dichter bij je innerlijke kern kunnen komen. De kern waar innerlijke rust en vrede ten aller tijde aanwezig is. De positieve effecten van yoga ontstaan misschien wel op de yogamat, maar werken door op je hele leven.